Modül 6: KA2 projeniz için ortak bulma platformları.

Bu noktada projemizin konusunu belirledik, ihtiyaç analizlerimizi yaptık, hedefler oturdu, faaliyetlerin neler olabileceği ile ilgili güzel bir fikrimiz var. Artık KA2 projemizin ortaklarını bulmaya hazırız.

Öncelikle, ortak bulma işini neden bu noktaya kadar beklettik?
Çünkü hocalarım bir sürü proje, bir sürü ortak arayan insan var. Bu kalabalık yığından bir şekilde sıyrılmamız lazım ki tecrübeli, kaliteli ortaklar bizi tercih etsinler. Proje ortaklıklarında tercih edilmenizin iki önemli noktası var;

1) İyi bir iletişim.
2) Donanımlı olmak.
Hatta şöyle;
2) ÇOK DONANIMLI OLMAK!!

Ortak ararken projenizi, konuyu, yöntem/teknikleri hatta yapılacak faaliyetlerin genel yönünü hafiften bir çıtlatmak gerekir. İşte bu hafiften çıtlatma sırasında yazacaklarınız karşınızdaki kişiye aslında çok şey anlatıyor. Konuya hakim, bu alanda tecrübesi/bilgisi olan bir profil çizmeyi başarırsanız kaliteli ortakların başınıza üşüşmesi hiç de zor olmaz.

Potansiyel ortaklara yemler bırakıp ağımıza çekmek için kullanabileceğimiz en yaygın platform eTwinning platformudur. 
Hemen aşağıda nasıl yapıldığına dair videomuz yer alıyor;



İşte bu kadar kolay!
Projenizi güzel anlatın ve arkanıza yaslanıp bekleyin.

Elbette tek yer burası değil, VARAN 2:
School Education Gateway;
Şurası: https://www.schooleducationgateway.eu/



Artık PIC yerine Organisation ID kullanılsa da, bu platforma okulunuzun bilgilerini kaydetmek için hala PIC numarasını istiyor. Neyse ki, Modül 1'de anlatılan Organisation ID bulma yerinde okula ait PIC numarası da yer alıyor.

Bunlarla sınırlı değiliz elbette. Sosyal medya Erasmus+ ortakları bulma konusunda da işimize yarayan mecralardan. Mesela Facebook üzerinde tonlarca Erasmus+ grubu mevcut, aynı şekilde kendinizi ve projenizi buralarda da tanıtıp ortaklarınızı bulmaya çalışabilirsiniz.

Ortaklarınızı güzel ülkelerden seçin hocalarım. :)
Bol şans.

Yorumlar